Fra vondt til smertefri
Ring oss for timebestilling på 67 56 40 00
eller for akutthjelp kveld, helg og helligdager.Fase 1
Velkommen til Clinic1 !
Smerte er et uttrykk for at noe er feil. Vi vektlegger en grunnleggende forståelse av årsakssammenhengen hvor vi i fellesskap finner den beste behandling for deg. Herunder ditt belastningsnivå og egeninnsats. Dette er fundamentet i vårt «3-fase-program».
I denne fasen gjør det meste vondt, og det viktigste er å bli kvitt smerte ved avlasting av det aktuelle området. Den akutte inflammasjonen må begrenses for at tilheling skal oppnås.
Gode råd for å bli kvitt smerte:
- Unngå det som gjør vondt.
- Bevegelse som ikke gjør vondt er bra. Ytterst viktig nå er å ikke provosere frem smerte.
- Gå kun korte turer og gjør varsomme rolige uttøyninger.
- Hvil mye, – ligg på rygg eller side med hofte/knær i nitti grader.
- Vi sykemelder når nødvendig.
- Is/nedkjøling, bekkenbelte, pusteteknikker er metoder som kan hjelpe, men må tilpasses den enkelte.
- Denne fasen varer ofte 4-7 dager.
- Kiropraktor/massasje-behandling avlaster skaden. Behandlingsfrekvens i denne fasen er typisk: 2 til 4 behandlinger per uke.
Fase 2
Smerter avtar, du tåler mer, men får vondt/ubehag når du belaster for mye. Du tåler lite. Skader bruker 3 til 6 måneder for å tåle full belastning. Selv om du ikke har smerte, betyr ikke det at skaden er fullstendig leget. En vanlig feil er å gjøre for mye i denne fasen. Vær derfor tålmodig.
Kiropraktisk behandling hjelper for å avlaste vevet og å øke bevegeligheten. Behandlingsfrekvensen er 1 til 2 ganger i uken. I denne fasen kan du begynne med øvelser/egenaktivitet tilpasset dine plager.
Fase 3
Nå føler du deg mye bedre, men smertene kan tidvis fremkomme.
Du tåler mer, men vevet er skjørt og tåler ikke vanlig belastning.
Dette er fasen for bevisstgjøring for å unngå at smertene kommer tilbake. Du har kjent på jammerdalen og dit vil du ikke igjen. Dette er en fase hvor du kan endre dårlige vaner, legge inn gode rutiner og holdninger. Nå kan du trene og utfordre deg videre. Vi anbefaler nå oppfølging for å opprettholde bevegelighet og unngå tilbakefall. Hyppigheten kan variere.